Kom en ontdek het beste van Japanse eetstokjes van traditioneel tot modern tegen een lage prijs om te genieten van uw Sushis en andere Japanse gerechten!


Of u nu een expert bent in de kunst van het hanteren van Japanse eetstokjes of een beginner, in deze collectie vindt u zeker het juiste paar eetstokjes voor u.

 

DE IDEALE JAPANSE EETSTOKJES VOOR RAMEN

Eetstokjes, in het Japans ook wel hashi genoemd, zijn het bestek bij uitstek in Aziatische landen. Hun oorsprong gaat terug tot 1600 tot 1200 voor Christus in China. Oorspronkelijk werden eetstokjes gebruikt als keukengerei of om het vuur brandende te houden, maar ze vonden hun weg naar de tafel toen China een economische crisis doormaakte. IJzeren bestek was te duur geworden, dus begon de bevolking houten eetstokjes te maken, die veel betaalbaarder waren. In de loop der tijden werd het gebruik van eetstokjes in de Aziatische landen steeds populairder en werd de vorm aangepast aan de cultuur van elk land.

In Japan zijn de eetstokjes kort van vorm (ongeveer 20 cm) en is het uiteinde dat wordt gebruikt om voedsel op te vangen puntig, in tegenstelling tot andere Aziatische eetstokjes.

Terwijl voor sommigen onder ons Europeanen het hanteren van dit bestek een onverklaarbare prestatie is, kunnen anderen Japanse eetstokjes met grote behendigheid hanteren. Als je het eenmaal onder de knie hebt, ligt er een hele wereld van uitvoerbare en gevarieerde bewegingen voor je open. Met uw eenvoudige paar eetstokjes kunt u uw voedsel snijden, mengen, rollen, uitlekken en scheiden.

Onze winkel biedt u Japanse eetstokjes in gelakt hout met een sober design, andere met een bewerkt handvat of eetstokjes versierd met Japanse motieven. Om uw Japanse servies compleet te maken of om aan vrienden aan te bieden, heeft u de mogelijkheid om onze Japanse eetstokjes te kopen in een doos met 5 paar eetstokjes.

 

HOE GEBRUIK JE JAPANSE EETSTOKJES?

  1. Plaats het eerste eetstokje op het laatste kootje van de ringvinger en plaats het dikke uiteinde van het eetstokje in de holte tussen duim en wijsvinger. Dit eetstokje blijft vastzitten.
  2. Houd het tweede stokje vast als een pen, tussen de wijs-, middel- en duimvinger. Dit is de stok die zal bewegen.
  3. Oefen het oppakken van kleine etenswaren van je bord met de eetstokjes als tang.

ENKELE CULTURELE REGELS VOOR HET ETEN MET JAPANSE EETSTOKJES :

Om met Japanse eetstokjes te eten, moet je het voedsel voorzichtig vastpakken en dan naar je mond brengen. Eetstokjes worden nooit gebruikt om voedsel te duwen of te porren.

Steek je eetstokjes nooit verticaal in je rijstkom, geef nooit eten aan iemand door van eetstokje naar eetstokje, en kruis zeker nooit je eetstokjes. Al deze gebaren zijn voorbehouden aan de verering van de doden en de voorouders in het boeddhisme. Het maken van deze gebaren aan tafel zou een teken van ongeluk of slecht voorteken zijn. Je wilt toch geen begrafenissfeer creëren aan tafel.

Eetstokjes worden alleen gebruikt om te eten, dus andere gebaren moeten worden vermeden, zoals eraan likken, ze als tandenstokers gebruiken, ermee tekenen of met je eetstokjes over de borden vliegen zonder te beslissen wat je neemt. Om niet onbeleefd over te komen, respecteer deze gebruiken van de Japanse keuken.

Nu u deze hoofdregels in gedachten heeft, kunt u gaan genieten van een goede ramen volgens de regels van de Japanse culinaire kunst.

Heb je een sushi feestje gepland? Pak dan uw roestvrijstalen vorken en wegwerpstokjes in en vervang ze door een mooi paar Japanse eetstokjes die jaren meegaan. Met dit keukengerei met scherpe punt kunt u noedels, ravioli of maki pakken. Voeg een beetje wasabi en sojasaus toe, en je waant je in een Japans restaurant in het centrum van Tokio.

Ontdek ook onze Japanse Kom om in de Japanse mode te blijven!

 
Winkelwagen0
Er zitten geen items in de mand!
Verder winkelen