Japanska Skålar är mer än bara ett bordsprogram i Japan och är ibland som ett konstverk. Du hittar den japanska skålen du behöver för att dina diskar!

64,90 89,90 
54,90 89,90 
34,90 49,90 
26,90 39,90 
49,90 89,90 
79,90 

Net als borden zijn kommen een integraal onderdeel van het Japanse eten. Al minstens duizend jaar presenteren zij op elegante wijze veel van de gerechten die de Japanse keuken te bieden heeft. Hoewel in Europa kommen niet worden gebruikt voor hoofdgerechten, aarzelen de Japanners niet om er van alles in te doen, zoals ramen, rijst, soep, thee en zelfs vlees.

 

ENKELE TIPS OM HET MEESTE UIT JAPANSE KOMMEN TE HALEN

Net als Japanse borden is het duidelijk dat Japanse kommen niet willekeurig uit een tafelservies kunnen worden gekozen en niet op dezelfde manier worden gebruikt, afhankelijk van wat er in zit (ramen, rijst, soep...). Bovendien hebben de Japanners uitgevonden hoe ze materialen, kleuren, patronen en maten van kommen op dezelfde manier kunnen combineren als ze met borden hebben gedaan.

Het resultaat van deze knowhow is natuurlijk een enorme verscheidenheid aan Japanse kommen en het is zeker niet eenvoudig om te kiezen wanneer u uw eerste set Japanse kommen wilt kopen.

Over het algemeen houden wij ons aan hetzelfde principe dat wij toepasten toen wij de kunst van tafels en borden presenteerden. Dit is het principe van contrast. Dit leidt tot het kiezen van schalen door de kleur en de vorm van het gepresenteerde voedsel af te stemmen. De grootte varieert echter naargelang wat de kom kan bevatten. Daarom zijn kleine Japanse kommen ontworpen voor rijst of tenminste voor gerechten op basis van rijst.

Middelgrote kommen worden doorgaans gebruikt voor noedels en grote Japanse kommen voor grote soepen. Er is immers geen formele regel die zegt dat je deze regels naar de letter moet volgen, en het is niet verwonderlijk dat rijst in middelgrote kommen wordt geserveerd.

Er is ook behoefte aan grote fijnproevers! Het is dus aan jou om je persoonlijke smaak en voorkeuren te laten leiden door het ene stel kommen boven het andere.

 

OM DOOR TE GAAN MET DE JAPANSE SCHALEN:

Als u bijzonder geïnteresseerd bent in Japanse kommen, zult u niet teleurgesteld zijn over de vele stijlen van kommen die in Japan bestonden en nog steeds bestaan. Naast de technische kenmerken zijn er bepaalde families van schalen die zich onderscheiden van hun tegenhangers.

Allereerst zijn er de chawan, kleine schotels die worden gekenmerkt door hun vrij grote vorm en geringe hoogte, maar vooral door hun antieke uiterlijk en zeer bijzondere vormgeving. Ze worden vaak gebruikt in theehuizen en tijdens theeceremonies in Japan. Yunomi zijn ook schotels, maar ze zijn nogal hoog en niet erg breed.

Voor het hoofdgerecht zijn er donburi en nimonowan kommen voor ramen en vlees- en groentegerechten. Ten slotte zijn er shiru wan gebruikt voor het drinken van soepen en kobachi gebruikt als aperitief of snack.

Ontdek ook onze Japanse Mug om in de Japanse mode te blijven!

 
Winkelwagen0
Er zitten geen items in de mand!
Verder winkelen